8/1/08

El programa de mesures educatives alternatives per a menors d’edat sancionats per consum de drogues, en marxa.

         Compartir: Compartir Compartir Compartir Compartir Compartir Compartir

El projecte està coordinat pel Servei de Salut Pública, els Mossos d’Esquadra i la Policia Local. L’objectiu principal és aconseguir que els menors presumptes autors d’una infracció administrativa per consum i/o tinença de drogues puguin optar a una mesura educativa a canvi de la retirada de la sanció econòmica.

 

Els menors d’edat (majors de 14 anys i menors de 18 anys), residents a Granollers, que han estat sancionats per consum o tinença de drogues il·legals, són els principals destinataris, juntament amb les seves famílies, d’un programa de mesures educatives alternatives que es posa en marxa a Granollers. La finalitat principal és oferir una intervenció d’atenció, seguiment i prevenció a aquests menors, que es basa en una resposta educativa alternativa a la sanció administrativa, a canvi de la retirada de la sanció econòmica. Aquesta tasca té dos objectius, per una banda pedagògica per al menor i per l’altra és un benefici per a la comunitat. Amb aquest programa s’intenta que el fet no quedi només en una mesura punitiva, ja que la sanció econòmica, de facto i majoritàriament, repercuteix sobre els pares o tutors.

La posada en marxa d’aquest programa destaca pel treball conjunt entre la Policia Local i els Mossos d’Esquadra. Un treball que serveix per analitzar la realitat del municipi pel que fa a consum de drogues i les sancions imposades a menors d’edat; estudiar les possibilitats de treball davant la realitat detectada i dissenyar un protocol dels diferents agents municipals implicats i dels procediments per informar sobre la possibilitat d’adherir-se al programa, les seves característiques i condicions de participació.

A més l’aplicació del programa implica que el menor i la seva família s’hi vulguin adherir i formalitzin el compromís, la realització de les activitats, el seguiment i valoració conjuntament amb la família, i la comunicació a la resta d’agents implicats sobre el grau de compliment del programa. Pel que fa a les activitats que es desenvoluparan destaquen: assistència a entrevistes de valoració i seguiment, revisió de materials preventius, col·laborar en l’elaboració de nous materials de prevenció, participació en activitats d’informació i prevenció… 

Paral·lelament, els menors que segueixin aquest programa se’ls informarà i alertarà dels riscos associats al consum de drogues.

En aquest programa, realitzat conjuntament pel Servei de Salut Pública, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, s’emmarca en el treball del Pla d’Acció Municipal sobre Drogues, complementant altres accions que es fan des de l’Ajuntament en matèria de prevenció com són xerrades als instituts o el servei d’informació i atenció. En aquest projecte, poden prendre part també serveis com Serveis Socials, el  Centre d’Atenció i Seguiment, el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil, i el Servei de Joventut.

Per a més informació podeu contactar amb el Servei d’Informació i Assessorament sobre Drogues mitjançant els apartats de contacte d’aquesta web, el correu-e info@sobredrogues.net i el telèfon 93.842.66.68. Descarrega’t les notícies aparegudes a la premsa local respecte aquest projecte clicant aquí.

Tags de l'article:

Etiquetes: , , , , , , , ,
Utilitza l'enllaç curt per les xarxes socials: