2/3/08

Cocaïna: nous recorreguts

         Compartir: Compartir Compartir Compartir Compartir Compartir Compartir

Els EEUU deien la setmana passada que Espanya és el país del món que més cocaïna consumeix. I  que Espanya actuava a més de “porta d’entrada” de les drogues a Europa (a major oferta, major demanda?). Adjuntem dues notícies que resumeixen aquesta informació. I posem especial èmfasi en la que ens informa dels nous recorreguts de tràfic de drogues.
(clica damunt del títol per descarregar-te les notícies completes)

(clica damunt de la imatge per a
descarregar-te l’infogràfic de El Periódico)

L’Àfrica es converteix en la nova autopista de la coca cap a Europa
El Periódico, 2 de març de 2008.

• La debilitat dels governs i la porositat de les fronteres al continent negre atrau en els càrtels
• Les màfies llancen els fardells de droga a la selva des d’avionetes per després traslladar-los en 4×4

Fardells de cocaïna llançats des d’avionetes sobre la selva de Guinea Bissau, cotxes tot terreny carregats d’aquesta droga travessant el desert del Sàhara, vaixells amb les bodegues plenes de neu en aigües de Libèria, passatgers intentant viatjar de Casablanca a Barcelona amb boles d’aquest narcòtic a l’estómac… Benvinguts a l’Àfrica, la nova ruta elegida per les màfies colombianes per transportar la cocaïna fins a Europa i els EUA. La debilitat de molts governs africans, la porositat de les fronteres i la falta de mitjans de vigilància han fet de l’Àfrica una autèntica autopista per al transport de droga.

L’Oficina de les Nacions Unides contra la Droga i el Delicte (ONUDD) assenyala que un milió de quilos de cocaïna circulen a l’any per tot el planeta. Segons la Interpol, 200.000 d’aquests quilos ja transiten per l’Àfrica, on la policia n’ha incautat 45.000 quilos des del 2004. La millora de la vigilància a les rutes tradicionals de la droga ha obligat els càrtels a canviar els circuits.

EE UU sitúa a España a la cabeza del consumo de drogas de la UE. 
El País. 3 de març de 2008.

Un informe de EE UU destaca los éxitos del Gobierno español en la lucha contra el narcotráfico.

España no sólo es el mayor punto de entrada a Europa de la cocaína procedente de Latinoamérica, sino que también se ha convertido en el mayor consumidor de drogas de diseño, cocaína y hachís de toda la Unión Europea. Los datos proceden de un informe publicado hoy por el Departamento de Estado de EE UU denominado Estrategia para el Control Internacional de Narcóticos, que analiza la colaboración de otros países con Washington en la lucha contra el narcotráfico. Sin embargo, fuentes del Plan Nacional sobre Drogas han indicado que el informe recoge datos de la ONU, y que éstos son “antiguos, y obvian datos más recientes”.

Tags de l'article:

Utilitza l'enllaç curt per les xarxes socials: