17/12/07

Controls d’alcoholèmia durant les festes de Nadal

         Compartir: Compartir Compartir Compartir Compartir Compartir Compartir

Les alcoholèmies perseguiran els dinars d’empresa aquesta setmana

Font: El Periódico de Catalunya. 17 de desembre de 2007.

• Els Mossos i la Guàrdia Urbana desplegaran controls de tarda
• La policia municipal va organitzar dissabte a la nit un altre dispositiu a Balmes

Els controls d’alcoholèmia del cap de setmana –sirenes d’emergència, cons, mossos d’esquadra subfusell a la mà, guàrdies urbans…– tenien com a missió no només detenir conductors ebris, sinó que, per l’aparatositat del desplegament (el trànsit al carrer d’Aragó, a Barcelona, va arribar a restringir-se a un únic carril durant dues hores) també quedava clar que hi havia a més a més un propòsit d’intimidació, una cosa així com un avís que el nou Codi Penal no serà ignorat. La següent fase del pla comença avui mateix. Els controls estan previstos aquesta setmana no només de nit, sinó fins i tot a primera hora de la tarda, a la sortida dels tradicionals dinars d’empresa previs al Nadal.Alguns conductors associen il.lusos els controls d’alcoholèmia a la nit i les seves copes. Doncs bé, tant la Guàrdia Urbana com els Mossos d’Esquadra s’esforçaran aquests dies a deixar-se veure a les principals vies de la ciutat i les carreteres amb controls d’alcoholèmia que dissuadeixin de circular, els que han begut durant el dinar.
Aquestes festes empresarials prèvies al Nadal tenen un problema afegit. I és que, com assegura un portaveu de la Guàrdia Urbana, persones que no solen consumir alcohol ho fan en aquests àpats amb conseqüències fatals.

Els controls no seran tan espectaculars com els que el cap de setmana la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra van protagonitzar al centre de Barcelona. Durant dues nits consecutives, el carrer de Balmes, entre els carrers de Diputació i Aragó, va ser l’elegit per organitzar els dispositius. El carrer d’Aragó, entre rambla de Catalunya i Balmes, també va ser tallat i la circulació restringida a un sol carril, cosa que va comportar el lògic caos de trànsit que no tots els automobilistes van entendre.

Més enllà dels col.lapses i de l’enfadada d’alguns conductors, el portaveu mateix de la Guàrdia Urbana va insistir en la necessitat que els automobilistes prenguin consciència que la policia municipal no cessarà en la seva política de “perseguir i retirar de la circulació” els conductors ebris.

I a més, que ningú cregui que els controls a la ciutat es limiten als macro anunciats amb llums i sirenes. Molts dels automobilistes que van ser detinguts dissabte a la matinada per alcoholèmies penals i que ahir es van presentar davant el jutge de guàrdia, van ser arrestats per agents que circulaven en cotxes de paisà –sense logotips policials– que es van adonar que la conducció era irregular.

Els dispositius d’alcoholèmia de la tarda dels Mossos els dissenya el cap de cada una de les regions de trànsit. Ells coneixen les vies –principalment de la xarxa secundària– més transitades per la ubicació de restaurants que acullen aquest tipus de dinars multitudinaris. Un cap de la policia autonòmica ho tenia ahir molt clar. “Si volen celebrar el Nadal i beure, que ho facin, però que contractin un autocar perquè els torni a casa. Si prefereixen conduir, no corren el risc que els multem, corren el risc de matar algú”.

Per a descarregar-te la notícia original clica aquí.

Tags de l'article:

Etiquetes: , , , ,
Utilitza l'enllaç curt per les xarxes socials: