19/10/07

El cultiu de marihuana, a debat

         Compartir: Compartir Compartir Compartir Compartir Compartir Compartir

En els darrers anys, el cultiu de la planta del cànem ha estat una pràctica força usual que va augmentant dia rere dia.

 

D’encà la instauració social del consum de cànnabis als anys 60 no coneixíem una època en que la pràctica del cultiu estigués tan extesa.

L’augment d’estris i l’irrupció de la tecnologia associada amb el cultiu de cànem, així com l’augment del nombre de consumidors, ha provocat que un gran nombre de persones consumidores s’autoabasteixin de la substància per al propi consum. A més, han proliferat negocis legals al voltant del cultiu (fires, mercats, exposicions, etc.). 

La pràctica de l’autocultiu fonamenta els seus prinicpis en la necessitat de deslligar-se de la dinàmica del mercat il·ícit de substàncies il·legals, on els riscos de l’adulteració (i els propis riscos legals del la compraventa) situen al consumidor en una situació de suposada “vulnerabilitat”.

Ara bé, quines conseqüències comporta l’augment de l’autocultiu? Augmenta el nombre de consumidors o l’estabilitza? Augmenta la potència, i per tant, els riscos del consum?

Per a més informació us adrecem a diferents referències bibliogràfiques que aborden aquesta qüestió.

Marihuana en el jardín, inquietud en el salón. Tendencias. La Vanguardia. Dimarts, 16 d’octubre de 2007. Per a descarregar-te la notícia original clica aquí.

Marihuana y Hachís de Autocultivo. Presente y futuro de los derivados del Cannabis. Article d’opinió d’Eduardo Hidalgo a www.lasdrogas.info. Per a accedir a l’atricle vés a http://www.lasdrogas.info/index.php?op=InfoOpinion&idOpinion=43

Actualització 3 de novembre:

Expocannabis reinvindica los diferentes usos del cannabis y sus aplicaciones terapéuticas. elmundo.es. Dissabte, 3 de novembre de 2007. Per a descarregar-te la notícia original clica aquí.

Cannabis: una droga y otras mil cosas más. El Mundo. Dissabte, 3 de novembre de 2007. Per a descarregar-te la notícia original clica aquí.

Tags de l'article:

Etiquetes: , , , ,
Utilitza l'enllaç curt per les xarxes socials: