21/6/17

El PuntG: Com és la nostra festa?

         Compartir: Compartir Compartir Compartir Compartir Compartir Compartir

Després de més de 10 anys des de que es va iniciar el projecte d’Acció Municipal sobre Drogues a Granollers, l’any 2016 vam engegar el programa Salut i Festa, que era el primer pas per començar plantejar la manera d’abordar les diferents situacions i problemàtiques que apareixen entorn a les drogues en els contextos d’estiu-festa-nit-joves.

El seu objectiu principal va estar la creació d’un espai de treball que va involucrar a les entitats joves municipals i a diferents Serveis de l’Ajuntament, per pensar en el model d’oci nocturn i proposar i implementar mesures que ens permetessin construir nits amb garanties de seguretat, diversió i qualitat. Això, necessàriament, significava, posar l’accent sobre la dispensació responsable d’alcohol, la gestió de conflictes, l’atenció a les agressions masclistes i la incorporació de perspectiva de gènere.

Arrel dels aprenentatges de l’any anterior, aquest any, una novetat important és la implementació del dispositiu PuntG durant 9 nits al llarg de l’estiu: Les 4 del Musik’n’viu i les 5 que tenen programació nocturna al llarg de la festa Major.

El PuntG és un dispositiu d’atenció, prevenció i reducció de riscos, que estarà present les nits festives de Granollers per donar resposta a algunes situacions que es donen o es poden donar al llarg de la festa.

És una proposta d’acció directa per reduir els riscos que es desprenen del consum d’alcohol i altres drogues, promocionar una sexualitat respectuosa, lliure i protegida, i atendre les agressions masclistes i altres violències, tot oferint un espai segur, agradable i igualitari. És també una experiència de referència que ens permetrà generar coneixements significatius per seguir millorant.

Aprofitant que comencem a explicar-vos com treballarem al PuntG a partir del proper divendres 30 de juny que inaugurem campanya durant el Musik’n’viu, volem convidar-vos a la primera sessió de formació amb la que col·laborem:

Entre d’altres accions, i entenent que la formació i la discussió és imprescindible per revisar aquests aspectes, demà estarem col·laborant amb la formació dirigida a participants d’entitats i agents que formen part de la festa per explicar el Protocol contra les agressions masclistes de Granollers Protocol contra agressions sexistes a Granollers i fer un taller amb Ulleres per Esquerrans per detectar de què parlem quan parlem sobre violències.

Us esperem demà a partir de les 18:30 a la troca.

Els propers dies us explicarem moltes més coses.

Utilitza l'enllaç curt per les xarxes socials: