8/12/08

Els caçats per beure no podran usar el cotxe fins a pagar la multa

         Compartir: Compartir Compartir Compartir Compartir Compartir Compartir

 

  • La pena també afectarà els que circulin a més de 101 km/h a la ciutat
  • Dues sancions greus sense abonar impediran vendre el vehicle i renovar el carnet

Font: El Periódico de Catalunya. 5 de desembre de 2008.
Descarrega’t la notícia original clicant aquí. 

************************************************************
Descarrega’t la Llei sobre Trànsit, Circulació de Vehicles a Motor i Seguretat Viària, en format PDF

************************************************************

Els protagonistes d’un reduït elenc d’infraccions molt greus hauran de deixar el cotxe a casa fins que paguin la multa o l’Administració dicti la corresponent resolució sancionadora, cosa que pot trigar més d’un mes. Aquesta és una de les previsions més dures de la nova norma, que Trànsit justifica perquè només s’aplicarà a les conductes més incíviques, les que estan “a un pas d’entrar en el terreny delictiu castigat pel Codi Penal”.

Es tracta dels que siguin caçats en una d’aquestes situacions: superar el límit legal d’alcohol (0,25 mil.ligrams per litre d’aire espirat), haver consumit drogues, negar-se a bufar, superar els 191 quilòmetres per hora en autovia o autopista i els 101 en ciutat, circular en sentit contrari i participar en carreres no autoritzades (article 87.1).

És una mesura cautelar, equiparable a la presó provisional, destinada als casos més intolerables”, explica Trànsit, que reconeix que la mesura té vies d’escapament. L’afectat pot conduir qualsevol altre cotxe (es tracta només d’una “prohibició d’utilització” del vehicle amb el qual s’ha comès la infracció). De moment, si, per exemple, algú és caçat per policies municipals a 105 quilòmetres per hora en un carrer de qualsevol ciutat, haurà d’abandonar el vehicle si ningú més que ell pot conduir-lo. Fora que pagui en l’acte.

IMPORTS DEL 1990

Una altra mesura singular és la que impedirà vendre el cotxe a tots aquells que tinguin pendents de pagament dues multes greus o molt greus relacionades amb les seves obligacions com a titular del vehicle, com per exemple identificar el conductor quan el cotxe és caçat per un radar fix. Tampoc podran renovar el carnet de conduir els que tinguin pendents dues multes greus o molt greus relacionades amb la conducció (alcohol, velocitat, drogues, cinturó, telèfon mòbil) (article 88).

Els promotors de la llei aprofiten també l’oportunitat per revisar el catàleg de multes, ja que els imports no s’actualitzaven des de fa 18 anys. Les sancions per excés de velocitat es graduen segons una nova escala que penalitza molt més els excessos més greus.

Tags de l'article:

Etiquetes:
Utilitza l'enllaç curt per les xarxes socials: