18/5/09

Es publica l'informe 2008 de l'Observatori de nous consums en l'àmbit juvenil

         Compartir: Compartir Compartir Compartir Compartir Compartir Compartir

 

Ja s’ha publicat l’informe 2008 de l’Observatori de Nous Consum de Drogues en l’àmbit juvenil (Institu Genus). En aquest, s’exposen els resultats d’un acurat procés anàlisi d’investigació qualitativa relativa a l’ús de drogues per part dels joves i les seves conseqüències.

Podeu accedir a la versió complerta de l’estudi clicant aquí (gencat.cat). Us recomanem llegir les conclusions (força breus i entenedores).

Us deixem alguns extractes d’interés:

“Entre els factors que potencien l’augment de les sortides nocturnes, trobem: una major disponibilitat de temps i diners, la necessitat de relacionar-se, el fet d’utilitzar la festa com a principal canalitzador d’emocions i tenir adquirides poques responsabilitats socials.”

“Entre els factors que potencien la disminució de la freqüència i la intensitat de les sortides nocturnes trobem: tenir parella -especialment els nois-, adquirir més responsabilitats socials mitjançant la família o la feina i realitzar d’altres activitats d’oci.” 

“Les noves tecnologies estan adquirint major pes en la socialització dels adolescents. Estan alterant les relacions personals a partir de la comunicació mediada per ordinador i poden estar retardant la incorporació als espais d’oci nocturn i al consum de drogues.”

“Els pares dels actuals adolescents i joves pertanyen a una generació que ha viscut la festa i el consum de drogues sense tanta distància generacional respecte als fills com les anteriors.”

“S’aprecia un estancament del consum de cànnabis. Està perdent presència en l’espai públic. Ja no està tant de moda. A partir dels 20 anys es redueix el consum intensiu i en disminueix el nombre dels fumadors diaris que també fumen durant les seves tasques laborals.”

“El consum de cocaïna s’està normalitzant entre els diferents segments de la població jove. És la substància que està més de moda i en difusió en tots els contextos.”

Tags de l'article:

Etiquetes: ,
Utilitza l'enllaç curt per les xarxes socials: