17/5/10

Fumar perjudica seriosament la salut, però també augmenta l'economia de l'Estat…

         Compartir: Compartir Compartir Compartir Compartir Compartir Compartir

 

 Altra vegada se’ns planteja aquesta possiblitat: introduir imatges als paquets de tabac amb la pressumpta finalitat de dissuadir el seu consum (amb l’excusa de que aquesta pràctica augmenta la “percepció del risc”).

Si bé pot entendre’s com una eina preventiva més, valorem que aquesta pràctica és incomplerta (i sincerament, inútil), doncs no aborda el problema en la seva globalitat. Alhora que amaga altres incongruències que hi ha darrere el fenòmen-negoci del tabaquisme: perquè no ens diuen que per cada paquet de tabac l’Estat s’embutxaca un 80% d’impostos? Perquè no ens expliquen que anualment recaptem 8.000 milions d’euros aproximadament gràcies a que la gent fuma? Perquè no s’explica la relació d’euros invertits en prevenció versus altres atorgats a les tabaqueres per a la dinamització del comerç del tabac?

Ja ho diuen les autoritats sanitàries: “Fumar perjudica seriament la salud”. Ara bé, s’han deixat la resta de la frasse: “…y aumenta la economía del Estado”. Serà allò que diem sovint que la salut i els interessos econòmics no saben anar agafats de la mà (o sí). Es faran amics ara en temps de crisi? 

SobreDrogues.net

***************************************

El tabaco mata, míralo
Font: La Vanguardia. 17 de maig de 2010.
Descarrega’t la notícia original clicant aquí. 

La lucha contra el tabaquismo continúa. El  siguiente paso es la introducción de imágenes en las cajetillas de tabaco que muestran los graves efectos que tiene el tabaco no sólo en la salud del fumador sino también en quienes le rodean. De hecho, hoy mismo el Consejo de Ministros tiene previsto (así era al cierre de esta edición) dar visto bueno a la modificación del real decreto que regula el etiquetado de los productos del tabaco y que incluye la incorporación de algunos de los 42 pictogramas que la Comisión Europea incluyó en un catálogo en el 2006 como herramienta para reducir el consumo de tabaco. De este catálogo, el Ministerio de Sanidad ha escogido 14 imágenes, algunas de ellas muy duras, sobre todo las que se refieren a los daños que ocasiona el tabaco en los pulmones, en el cuello o en la piel (…)

Tags de l'article:

Utilitza l'enllaç curt per les xarxes socials: