23/9/11

“Infancias vulnerables”: un informe interessant

         Compartir: Compartir Compartir Compartir Compartir Compartir Compartir

Font: Perifèrics.
Via
www.drogomedia.com
Accedeix a la notícia original clicant aquí.
Accedeix a l’informe en pdf clicant aquí.

Ararteko. Infancias vulnerables. Informe extraordinario de la institución del Ararteko al Parlamento Vasco. Informes extraordinarios, Vitoria-Gazteiz, Ararteko, 2011, 443 páginas.

Aquest informe extraordinari de l’Ararteko sobre menors en risc és una síntesi de treballs anteriors sobre situacions que afecten a nens i nenes vulnerables pel que fa als seus drets. No es tracta d’un diagnòstic global sobre el conjunt de la infància sinó sobre determinades situacions d’especial risc: menors acollits o tutelats, menors estrangers no acompanyats, adolescents infractors, fills / es de treballadors temporers, joves amb orientació homosexual o bisexual, o amb identitat transsexual o transgènere, menors amb greus malalties mentals, víctimes de maltractament i adolescents amb problema de drogodependències.

Aquest treball posa de manifest la insuficient protecció que ofereixen les institucions als menors, especialment en fenòmens relativament nous com la immigració protagonitzada per menors, l’assetjament escolar o la violència dels fills sobre les seves progenitors. A més, es destaca la manca de coordinació entre diferents administracions i serveis així com l’absència de planificació d’algunes intervencions.  

Recomanacions 

Amb tot, l’Ararteko insta l’administració a millorar en la prevenció i en la intervenció amb menors en situació de vulnerabilitat. En concret, es recomana treballar en les fases inicials-detecció i adopció de mesures-i finals que facilitin la reinserció de social d’aquest col.lectiu.

Podeu descarregar-vos l’informe complet en pdf, clickant aquí mateix.

Utilitza l'enllaç curt per les xarxes socials: