7/11/07

Presentació del nou servei municipal d’informació, orientació i assessorament sobre drogues

         Compartir: Compartir Compartir Compartir Compartir Compartir Compartir

La pàgina web (www.sobredrogues.net) i un servei d’informació i assessorament són els nous canals d’informació i atenció municipal sobre la temàtica de drogues, que complementen els serveis ja existents.      

 

El servei municipal d’atenció sobre drogues orienta, assessora i informa a qualsevol persona que ho necessiti, en especial als adolescents i les seves famílies. El nou servei s’especialitza en l’assessorament més que en el tractament sobre drogues, aquest darrer aspecte es desenvolupa des de fa molts anys des del Centre d’Atenció i Seguiment (CAS).

Consultes virtuals i assessorament personalitzat

El servei compta amb un portal d’internet, www.sobredrogues.net, un projecte d’àmbit comunitari que es dirigeix a persones o col·lectius que trobaran un blog informatiu constament actualitzat, en el que es descriuen qüestions relacionades amb el tema, notícies, informació bàsica sobre substàncies,  material preventiu, servei de consulta telemàtic per a respondre dubtes, consells, assessorament i recomanacions de pàgines webs on trobar informació més concreta i específica per temàtiques. A més d’una adreça de correu electrònic info@sobredrogues.net que esdevé el canal d’accés al personal d’Acció Municipal en el Consum de Drogues.

A part de les consultes virtuals que es puguin fer a través de la web un psicòleg expert en temàtica sobre drogues atendrà personalment a les persones, especialment joves i les seves famílies,  que s’adrecin al servei que es troba al carrer Portalet 4, segona planta. Cal demanar cita prèvia trucant al telèfon: 93 842 66 68.

Al marge de l’assessorament personalitzat el servei municipal d’informació sobre drogues deriva a serveis més específics d’assistència i tractament a les persones que ho requereixen. A més, el servei també organitza xerrades, cursos i tallers i desenvolupa projectes relacionat amb el consum de drogues.

La creació del nou servei s’emmarca en el treball d’actuació del Pla municipal sobre drogues de l’Ajuntament de Granollers que té la finalitat de desenvolupar una intervenció integral que doni resposta a eixos d’intervenció en la matèria, com són la prevenció, la sensibilització i la investigació, entre d’altres.

El Servei de Salut Pública i Consum de l’Ajuntament de Granollers ha desenvolupat, durant anys, diferents accions en matèria de drogodependències. Accions dirigides, principalment, a fomentar la prevenció en els centres educatius de la ciutat, a més de la tasca desenvolupada en el Centre d’Atenció i Seguiment (CAS) en matèria de tractament. Ara, analitzat el procés de treball s’estructura i es coordina una Acció Municipal en el consum de drogues que integra i potencia línies de treball que van més enllà de l’àmbit de prevenció escolar i que aborda el tema de les drogues d’una manera global.

Per a descarregar-te el cartell de presentació del servei clica aquí.
Per a descarregar-te el trítpic de presentació del servei clica aquí.

Tags de l'article:

Etiquetes: , , , , , , ,
Utilitza l'enllaç curt per les xarxes socials: