20/4/09

Riscos de les xarxes socials virtuals (2)

         Compartir: Compartir Compartir Compartir Compartir Compartir Compartir
 En una altra notícia apuntàvem algunes idees relatives a els “riscos” associats als usos les xarxes socials (clica aquí). Aquí et deixem tres articles que han aparegut en els últims dies a la premsa de casa (clica damunt del títol per accedir a les notícies originals).

1/ Diumenge 19 d’abril, el programa “30 minuts” aborda el creixement exponencial de les xarxes socials per internet. Facebook, Myspace, Fotolog, Twitter… són utilitzats cada dia per centenars de milions de persones arreu del món, que estableixen contactes, creen continguts o comparteixen informació arreu del planeta com no s’havia vist mai: textos, fotos, vídeos, música… que circulen de manera transversal i en totes direccions.

 

2/ Els usuaris de Facebook treuen pitjors qualificacions que la resta.
Font: El Periódico. 17 d’abril de 2009.

• Un estudi conclou que els que inverteixen més temps a la xarxa social estudien menys 

Facebook i altres xarxes socials com Tuenti i MySpace s’han convertit en un fenomen de tal magnitud que de tant en tant es publica un estudi sobre els efectes que comporta tenir un perfil en una d’aquestes webs. A tot aquest batibull d’informes contradictoris –les xarxes socials, utilitzades pel 83% dels joves espanyols, són bones, són dolentes, ajuden o perjudiquen a entaular relacions, sostenen els diferents treballs– se n’hi va afegir ahir un altre de nou que confirma els temors d’alguns pares i professors: els usuaris de Facebook obtenen pitjors qualificacions en els seus estudis que els que no hi participen.

3/ Un informe afirma que la web també causa problemes de tipus emocional
Font: El Periódico. 17 d’abril de 2009.

Gairebé al mateix temps que es presentava l’estudi sobre el rendiment universitari dels usuaris de Facebook, se’n va publicar un altre, de la Universitat del Sud de Califòrnia, que investiga les conseqüències emocionals dels que tenen un compte a la xarxa social. L’informe assegura que l’allau d’informació personal pot afectar el desenvolupament de la comprensió, la compassió o l’admiració.

Tags de l'article:

Etiquetes:
Utilitza l'enllaç curt per les xarxes socials: