20/12/10

Seguim parlant de xarxes socials i educació. Encara que aviat tornarem a parlar de drogues…

         Compartir: Compartir Compartir Compartir Compartir Compartir Compartir

 

Educació rectifica i limita el Facebook a l’aula
Font: Ara.cat. 14 de desembre de 2010.

Només els centres educatius que ho demanin podran tenir accés a les xarxes socials durant la classe. La conselleria diu que així s’evita que la xarxa vagi lenta

S’ha acabat la barra lliure des de classe a les xarxes socials i als programes d’intercanvi d’arxius. Pocs dies després que aquest diari es fes ressò de la preocupació dels pares per l’ús indegut que molts alumnes fan del Facebook des dels ordinadors portàtils, la conselleria d’Educació ha decidit refer de cap i de nou la política d’accés a aquesta mena de programes. Ara, per defecte, l’accés a les xarxes socials des de la seixantena d’escoles i instituts que formen part del programa eduCAT 1×1 està bloquejat. Si un centre ho demana explícitament, se li obre l’accés.

(…)

El Facebook es cola a l’escola
Font: Ara.cat. 1 de desembre de 2010.

S’han de bloquejar els xats i les xarxes socials als ordinadors de classe? Els mestres diuen que són un recurs educatiu. Els pares no ho veuen tant clar 

Més de 100.000 alumnes catalans estudien cada dia amb un ordinador portàtil a classe. Amb el Facebook o el Messenger, distreure’s és més fàcil que mai i els pares tenen la sensació que els fills, més que aprendre juguen.

Els pares sóc escèptics perquè no saben que fan els nens; veuen que fan servir molt el Facebook i tenen la imatge que juguen a classe”. És l’opinió del director d’un institut recollida en un informe del Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu. El document dibuixa un escenari ple de dubtes als centres on s’aplica el pla eduCAT1x1, sobretot per la falta de formació dels mestres i per la gran quantitat de problemes tècnics. Sovint es penja la connexió a internet i els professors han de donar classe amb fotocòpies.

(…)

Tags de l'article:

Etiquetes: , ,
Utilitza l'enllaç curt per les xarxes socials: