20/7/11

Tothom té dret a la salut i els consumidors de drogues també

         Compartir: Compartir Compartir Compartir Compartir Compartir Compartir

Manifest de la Plataforma Drogològica per commemorar el 21 de juliol: Memorial Internacional pels consumidros de drogues.

Font: Plataforma Drogológica

El Memorial Internacional per a la Commemoració del Dia 21 de juliol està dedicat a aquelles persones, conegudes i desconegudes, que han mort en la guerra contra les drogues i també a tots els activistes i consumidors de drogues.

És un moment en què consumidors de drogues de la comunitat poden recordar i retre homenatge als nostres amics i éssers estimats, pels funerals als que no van poder assistir, per les morts que ningú reconeix i reivindicar canvis raonables sobre la qüestió “drogues”. De moment no arribem a dir adéu.

La gran majoria d’aquestes morts no són només les morts per drogues, sinó de les lleis de la prohibició i la ignorància generalitzada i de l’estigmatització que segueix cegament.

El 21 de juliol, a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona, ​​els convocants romandran des de les 11 del matí per procedir a una recollida de signatures, que donarà pas, des de les 18 a les 19 hores a una concentració en memòria de totes les víctimes de la guerra contra la droga.

“Pensem que no podem tornar a les morts per drogues com les que vàrem viure en els anys 80 i 90. Van ser morts evitables. Fins al dia d’avui ningú s’ha responsabilitzat de les morts en relació amb les drogues, totes les persones mortes han mort en situació d’abandonament generalitzat, social, sanitària i políticament. Qui es responsabilitza al nostre país de l’elevat nombre de persones abandonades a la seva addicció?

Estem celebrant el 21 de juliol perquè s’ha mort molta gent i actualment com veiem a Trinitat Vella, està passant el mateix. Considerem una injustícia que es prohibeixin unes mesures alternatives de caràcter socio sanitàries que en els anys 80 van faltar a molts que ja estan morts.

Una clara irresponsabilitat política, les retallades socials a què ens enfrontem actualment, al costat de la gran falta d’informació per part de la ciutadania, fan saltar les alarmes. Podem tornar a viure situacions nefastes per la falta d’atenció mèdica i d’urgències, tornant a despertar possibles malalties contagioses i amb resultats de mort si suprimim els avenços socio sanitaris, que tants anys han costat a ser assimilats pels governs.

Volem  denunciar que si es tanquen els programes d’intercanvi de xeringues i / o les sales de venopunció higiènica, s’està afavorint l’expansió d’importants malalties contagioses, com són la Tuberculosi, d’Hepatitis B i C (VHC), i la Sida (VIH).

Evitar morts significa potenciar la salut, per tant s’han de mantenir i potenciar les sales de venopunció higiènica i els programes d’intercanvi de xeringues, son programes importants de reducció de d’anys que cal garantir.

Tothom té dret a la salut i els consumidors de drogues també.”

Tags de l'article:

Etiquetes: , , ,
Utilitza l'enllaç curt per les xarxes socials: