21/10/08

Trànsit generalitzarà els controls antidroga

         Compartir: Compartir Compartir Compartir Compartir Compartir Compartir
  • El 14,4% dels morts al volant van donar positiu 

Font: El Periódico de Catalunya. 21 d’octubre de 2008.
Descarrega’t la notícia original clicant aquí. 

Davant l’augment de positius per estupefaents en les autòpsies practicades als conductors morts en accident, el Servei Català de Trànsit (SCT) ha decidit generalitzar l’ús del test de drogues als automobilistes. El percentatge de persones que van perdre la vida al volant després d’haver consumit alguna mena de subs- tànca il.legal ha crescut de manera imparable els últims anys fins a arribar al 14,4% del total.

Dels 258 conductors morts en accident l’any passat, un 39,1% van donar positiu per alcohol, drogues o fàrmacs o per la barreja d’aquestes substàncies. Però mentre les alcoho- lèmies van a la baixa, les drogues segueixen el camí contrari. Segons aquestes dades, les autòpsies van desvelar que en el 22,9% dels casos el conductor havia begut més del compte abans d’agafar el volant, cosa que suposa una reducció del 10% respecte a l’any anterior (al passar de 75 víctimes mortals que anaven begudes el 2006 a 59 el 2007). En canvi, els conductors que van donar positiu per droga el 2007 es van elevar fins al 8,1%, davant el 5,2 del 2006. A més, el 3,5% havien barrejat alcohol i drogues, l’1,2% havien sumat alcohol, drogues i psicofàrmacs, i l’1,6%, drogues i psicofàrmacs.

Per això, segons va avançar a Efe el director del SCT, Josep Pérez-Moya, la divisió de trànsit dels Mossos intensificaran els controls de droga, tot i el seu elevat preu per a l’administració (cada prova costa 72 euros). Pérez Moya està convençut que aquests controls són una bona mesura de caràcter preventiu.

Des de l’1 de gener de 2005, els Mossos han fet 3.395 drogotest, dels quals un 70% han donat positiu. En un 39% dels casos ho van ser per cocaïna i en un 36%, per cànnabis. El 96% dels conductors que han donat positiu són homes i, d’aquests, el 36% tenen edats compreses entre els 20 i els 24 anys.

PÈRDUA DE PUNTS

Mentre el SCT anunciava aquests plans, la Direcció General de Trànsit informava que ja són uns 24.000 conductors els que han perdut tots els punts del carnet de conduir des de l’entrada en vigor del nou permís el juliol de l’any 2006. 320.000 automobilistes més han rebut una nota informativa en què se’ls comunica que ja han perdut la meitat dels seus crèdits. Els conductors sense carnet, per recuperar tots els punts, s’han d’esperar sis mesos (tres els conductors professionals), realitzar un curs de reeducació i sensibilització, que té un cost de 320 euros, i superar un examen sobre les matèries del curs a la Prefectura Provincial de Trànsit que els correspongui.

Tags de l'article:

Etiquetes:
Utilitza l'enllaç curt per les xarxes socials: