26/7/13

Conducció i alcohol: de la millora a l’estancament

         Compartir: Compartir Compartir Compartir Compartir Compartir Compartir

Font: RACC.
Amplia la informació veient moltes dades clicant aquí.

L’alcohol, les drogues i els fàrmacs segueixen estant darrere de la majoria de morts que es produeixen a les carreteres. Així ho corroboren les últimes dades de l’Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses (INTCF), que assenyala que el 47,3% dels conductors morts en accidents de trànsit analitzats el 2012 van donar positiu en algunes d’aquestes substàncies.

Al llarg dels últims 10 anys, Espanya ha liderat la reducció de morts en carretera en relació a la resta de grans països europeus. Això ha estat, en part, gràcies a la reducció de les morts derivades del consum d’alcohol, drogues o psicofàrmacs. Tantmateix, la millora de les xifres relacionades a aquest tipus de morts ha estat desigual en el temps, molt intensa al principi de la dècada i més moderada després. Quelcom semblant ha passat en el cas del gràfic superior: els casos positius en controls d’alcoholèmia van descendir de manera important fins el 2005 i, a partir de llavors, semblem estancar-se. L’article Conducció i alcohol: de la millora a l’estancament analitza les causes d’aquest problema, que impedeix en bona mesura que les xifres de sinistralitat viària a les carreteres espanyoles s’aprop in a les dels països europeus líders en aquesta qüestió.

Per aconseguir-ho, cal posar sobre la taula mesures específiques, que aconsegueixin donar continuïtat als bons resultats de les campanyes de sensibilització impulsades en els últims anys. Per a això, es proposa actuar sobre col·lectius específics.

Utilitza l'enllaç curt per les xarxes socials: