22/12/10

Conseqüències de la nova llei del tabac

         Compartir: Compartir Compartir Compartir Compartir Compartir Compartir

 

 

Proposició de llei que modifica la llei 28/2005 de mesures sobre el tabac

Font: Agència Salut Pública Barcelona.
Resum informatiu.

16 de desembre de 2010

Centres residencials per a persones grans o amb discapacitat. No es pot fumar a les habitacions ni a les zones comuns. Podran habilitar una zona per a fumadors, sols però residents, amb ventilació independent.

Establiments psiquiàtrics. Els centres de mitja i llarga estada podran deixar fumar als pacients a les zones exteriors a l’aire lliure, o bé en una sala tancada habilitada per haurà de tenir ventilació independent.

Centres sanitaris. Queda prohibit fumar en la totalitat dels centres sanitaris, incloent els espais a l’aire lliure o coberts dins dels seus recintes.

Centres universitaris i de formació d’adults: Queda totalment prohibit fumar en els recintes tancats. Poden permetre fumar en els espais a l’aire lliure, excepte als accessos immediats als edificis i a les voravies que els envolten.

Hotels i hostals. Queda prohibit fumar a tots els espais tancats. Es podran reservar fins un 30% de les habitacions per a hostes fumadors, sempre que estiguin separades de les altres, amb ventilació independent. 

Bars i restaurants. Queda prohibit fumar a tots els espais tancats. Queda permès fumar als espais a l’aire lliure, que queden definits com aquells espais no coberts, o bé els que estiguin coberts però tinguin un màxim de dues parets, murs o paraments laterals.

Estacions de FFCC. Queda prohibit totalment fumar a tots els espais que no estiguin a l’aire lliure, inclosos bars, restaurants i altres establiments.

Els aspectes recollits aquí no han tingut esmenes al Senat, i per tant no poden ser modificats en segona lectura pel Congrés. Aquells aspectes que encara poden ser objecte de modificació pel Congrés (bingos i casinos, etc.) per haver estat esmenats al Senat, no s’inclouen en aquest avanç informatiu.

Tags de l'article:

Etiquetes: , , ,
Utilitza l'enllaç curt per les xarxes socials: