2/11/11

Jornada “Joves, usos de drogues i entorn 2.0: Realitats emergents, accions de futur”

         Compartir: Compartir Compartir Compartir Compartir Compartir Compartir

3 de febrer de 2012. A Granollers.
Organitza: Granollers_Acció Municipal en el consum de drogues. Servei de Salut Pública i Consum (Ajuntament de Granollers).

Ara fa cinc anys vam endegar l’estratègia Granollers_Acció Municipal en el consum de drogues. En aquesta hem desenvolupat diferents programes i projectes amb la finalitat de prevenir i potenciar la sensibilizació al voltant del consum de drogues. Principalment, entre joves i adolescents. Es pot consultar a www.sobredrogues.net/gram.

S’han posat en marxa diferents programes i projectes, alguns d’ells força consolidats. Al llarg del procés ens hem anat trobant amb nous escenaris: canvis en les pautes clàssiques de consum, major acceptació del discurs de reducció de riscos per molts sectors, l’entorn 2.0. com a nou canal de comunicació, socialització i relació, etc.

Ens trobem en un punt d’inflexió per posar en marxa un nou plantejament de treball per als propersanys, en el marc d’una nova estratègia municipal. Cal pensar quines propostes de treball hem de tirar endavant, alhora que revisar les que ja estem fent. Creiem convenient aturar-nos a pensar i convidar-vos a fer una reflexió col·lectiva sobre els pilars de futures intervencions.

Pel que, si fa cinc anys ja vam fer una primera jornada de treball (“Construïm el Pla Municipal de drogues de Granollers“)  en la que es volien assentar les bases d’aquesta tasca, enguany realitzem una jornada oberta per reflexionar i presentar les línies generals d’aquesta nova actuació.

La jornada “Joves, usos de drogues i entorn 2.0: Realitats emergents, accions de futur” tindrà lloc a Granollers el proper 3 de febrer de 2012.

Confirmem la participació i us avançem una part de l’estructura de la jornada:

  • Conferència d’en Josep Maria Ganyet al voltant dels usos adolescents i joves de les xarxes socials i canals 2.0 en general, i de les seves potencialitats i oportunitats per a la intervenció.

Josep Maria Ganyet és expert en la nova realitat del món digital, enginyer informàtic, impulsor i creador de la web de Rac1, a més d’ex col · laborador de Catalunya Ràdio i Ser Catalunya.  Està considerat un dels pensadors autòctons més destacats del mitjà digital. Expert en mitjans de comunicació i activistes de la xarxa, blocaire destacat, els seus treballats aglutinen totes les noves tendències de la comunicació digital.

  • Taula Rodona al voltant de cinc blocs temàtics. Amb dos ponents. Es reflexionarà sobre la realitat actual del consum de drogues, els joves i adolescents, i nous escenaris d’intervenció.

Jaume Funes. Psicòleg, educador i periodista. Professor de l’Universitat Ramon Llull. Consultor autònom. Ha ocupat diferents càrrec en el marc de l’Administració Pública.

Domingo Comas. Doctor en Ciències Polítiques i Sociologia, Llicenciat en Antropologia, Professor de la UNED i President de la Fundación ATENEA.

Ambdós ponents treballen desde fa més de 30 anys en temes relacionats amb adolescències, joventuts i consums de drogues. Els seus textos, llibres i reflexions han servit d’inspiració per a molts tècnics i professionals en el desenvolupament de diferents estratègies de prevenció i intervenció.

Durant els propers dies presentarem el programa definitiu i el lloc de realització. I el procés d’inscripció (jornada gratuïta).

Podreu anar actualitzant la informació a partir de la web,  i dels canals de Facebook i Twitter.

SobreDrogues.net
Granollers_Acció Municipal en el consum de drogues
Servei de Salut Pública i Consum (Ajuntament de Granollers)

Utilitza l'enllaç curt per les xarxes socials: